Tuesday, September 20, 2011

My speedy lunch

Stir fried chicken with Thai basil is a speedy food, served with steamed jasmine rice and topped with a fried egg or a sunny side-up egg. Awesome!  It's so easy to make and is easy to eat.  I haven't met any Thais who don't like this dish. Sometime I used ground beef or ground pork or prawns instead of chicken depending on what's available in my fridge. Wok fry the meat with crushed garlic and chillies in hot oil, then season them with a little bit of oyster sauce and fish sauce. Add basil. Done!






Tradition way to eat is to accompany with chopped chilli padi in Thai fish sauce and a dash of lime to taste.






Delicious!  Speedy, isn't it?

2 comments:

  1. หิวเลยค่ะ 5555 เด๋วมาใหม่นะคะ เห็นรูปนี้แล้วทนไม่ไหว ไปหม่ำๆกอน อิอิ

    ReplyDelete
  2. เวลาทานคนเดียวบางครั้งก็ชอบทานข้าวในถ้วยเหมือนกันค่ะ อิอิ
    เห็นไข่ดาวแล้ว..อยากเจาะไข่แดง :P

    ReplyDelete